29 Ekim 2008 Çarşamba

Aynalarr,,aynalar :D


Arada bir evden kareler paylaşmak hoşuma gdiyor.Şimdide aynacıklarımı göstereyim dedim:D Aynaları ve stickerları İkeadan almıştık eşimle.Kafamıza göre salonumuza yerleştirdik.Aynalar evi daha geniş gösteriyor ve çok tatlı bir dekorasyon unsuru tavsiye ederim arkadaşlar:D

11 yorum:

a. gizem dedi ki...

ay ne kadar güzel bi fotograf... çok begendim, güle güle oturun aslıcım

assortiek dedi ki...

çok tatlı olmuş aslıcım,bende yeni ewimize geçersek yeni odacığıma yapmayı planlıorm ama yuvarlak we elips şeklinde düşünüorm aynaları..

Adsız dedi ki...

çok güzel güle güle otur.

nazo dedi ki...

Harika. Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Yalnız o koltuklar beyaz mı Aslı. Nasıl temizlenecek diye geçirdim aklımdan bir an. Annemleşiyorum sanırım :p

Adsız dedi ki...

merhaba. güle güle oturun. ama bu ayna konusunda benim kafam biraz karışık. neden dersen, feng shui ile biraz ilgilendiysen, aynaların kullanımını çeşitli alanlarla sınırlı olmasında fayda görüyorlar. bunla ilgili bir alıntı:

" Antrenizin ferah ve geniş gözükmesi için kapının karşına ayna koyabilirsiniz dedik ama Feng Shui uygulamalarında sokak kapısının tam karşısına gelen aynalar önerilmiyor. Çünkü içeri giren enerji bu yüzden geri gidiyor.

Ama bu ayna kullanmayın anlamına da gelmiyor. Bilakis, doğru noktalara yerleştirilmiş aynalar ile evde doğru enerji akışı sağlamak mümkün.

Feng Shui uzmanlarına göre aynalar için en iyi kullanım alanları enerji akışının zorlaştığı ve engellendiği alanlar. Köşeler, sütunlar, L şeklindeki derin mekanlar gibi. Bir anlamda da, aynadan yansıyacak görüntü önemli.

Güzellikleri çoğaltacak şekilde kullanılmasını önerenler de var. Güzel bir manzara mesela...

Aynaların kullanılması uygun olmayan alanlardan biri de yatak odaları. Feng Shui tutkunları, yatağın karşısındaki aynanın uykuyu kalitesizleştireceğinden, karı-koca ilişkisine üçüncü kişilerin dahil olmasına kadar uzanan teori ve iddialarla çıkıyor karşımıza. Yatak odanızda ayna varsa, yatağı görmeyecek bir konumda olmalı ya da uyurken üzerini örtmelisiniz.

Mutfak ayna için en uygun mekanlardan. Bereketi artırdığına inanılıyor."

uzunca bir alıntı oldu. bana mantıklı geliyor bu anlatılanlar. belki size de çeşitli şekillerde ilham verir.

sevgiler. :)

Hayatın Ressamı dedi ki...

çok şık duruyorlar.
bu aynaları silikonlamı yapıştırdın?
bende salona ayna istiyorum nasıl bir şey olacağına karar veremedim.

Sinem dedi ki...

Aslı'cım, çok şık olmuş canım. Elinize sağlık. Ayna gerçekten mekanlara ayrı bir derinlik veriyor. Çok seviyorum aynayı.

Gizem. dedi ki...

Harika görünüyo burdan hem aynalar hem de sticker.Arık Ankaraya da ikea açılsa fena olmaz hani :))Bu ardaa ayna fikri bizim evde de pek seviliyo annem ve benim sayemde her bir yan değişik modelde tarzda aynalarla dolu ve evi gerçekten daha geniş gösteriyor:)

Adsız dedi ki...

amanda aman yerim seni ben çok cici canım bu arada blogunu izlemey aldım haa okula geldim sen yoktun aradım cebini ama düşüremedim geçen gün ya :(

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ben buna bayıldımm.

Adsız dedi ki...

bencede çok zevkli bir tasarım olmuş.güle güle oturun.bu stickerlar kullanışlı mı.evimiz kira yani kendi evimize taşındığımızda duvarda iz bırakır mı?