28 Ocak 2008 Pazartesi

NİKAH ŞEKERİİM..NASIL OLSUN :D


Yaklaşık olarak 1 haftadır kafama takılan bir soru içindeyim.Bir seramikçi olarak nikah şekerimi kendim yapmak istiyorum fakat kafamda beliren birşeyler yok..Küçük bir boya tüpü düşünmüştüm ve onun içinde bonibonlar ya da sevgilimle tanışmamıza sebep olan sakızımız cicoz :P Çiğnedikçe dilimizi renk renk boyayan 1 pakette üç renkli top şeklinde ,o tatlı sakız..
Boya tüpünü seramikten kırılganlığını hesaplayarak teknik olarak mümkün olamayacağına karar verdim.Boya tüpünü camdan yapabilme imkanım olsaydı sakızlarım renk renk içinde görünebilirdi de..Resimdeki gibi şeker formunda seramik küçük kaplar yapıp onların içine alttan bonibonlarımı ve sakızları koysam mı diye düşündüm ve onunda kenarlarındaki kıvrımlarının kalıbını nasıl alabileceğim konusunda ortada kaldım :( şimdi herkesin fikirlerini bekliyorum..Olsun ya da olmasın tüm fikirleri değerlendireceğim..
yorumlarınızı BEKLİYORUUMM :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesin seramik olsun özgün olsun sen yap :) Ablan gibi ambo sakız koy hatta

ASLI dedi ki...

Ambo sakızları nişanlım çok seviyor :) bende bayılıyorum pudralı pudralı :D Formu kafamda oluşturabilirsem,seramikten yapacağım eda abla.Fakat bir türlü bulamıyorum sanırım biraz daha çizmem gerekiyor.. öpüyorumm sevgiler

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

Grafik tasarimci olarak hazir davetiye bana yakismaz diyerek, davetiyemi yaptim simdi baskida... baslarda nikah sekerimi de kendim yapacagim diye tutturmustum ama yaklasik bir ay kaldigi icin ve aklima bir turlu bisi gelemedigi icin hazir kelebek figurleri bulup kendim kurdele ve sifonlarla baglamaya karar verdim. aslinda japon kagitlarindan turna kuslari katlamayi dusunmustum.
6 ay once baslamam gerekirdi sanirim:)

onerime gelince, bir seramikci olarak, kucuk baliklar yapip agiz kısımlarina kartvizit isimlikleri yapistirip isim kartlarinizi ve sifona sarilmis sekerlerinzii ona tutturabilirsiniz . Boylece sekeri yedim onca emegi attim gitti olmaz, herkes masasnda baktikca sizi hatirlar derim, ben.

fikrim gelince yazarim ben yine:)
kolay gelsin simdiden...

ASLI dedi ki...

Nikkentobi;
Fikrin için çok teşekkür ederim,davetiyemi kendim tasarlamayı çok istiyordum fakat malesef olmadı.Ama nişanlımla tanışmamıza sebep olan sakızlarımızı değişik bi konseptte sunmayı düşünüyorum.

Nikah şekerleri olarakta kayıklar yapmayı planladık arkadaşlarımla çünkü seramik kolay bir iş değil bir grup çalışması bir atölye ve bir fırın gerektiriyor aynı şekilde sır hammaddeler vs.. Arkadaşlarımla tam organize olamadık herkes biryerlere dağıldı ve bu durumda kayık planımız suya düştü.Tek başıma bunu yapmam çok zor.Bir yandan ev işlerimle uğraşırken enterasan fikirlerimi evime sakladım ve gerçekleştrdim bende.Fikir yürüttğün için çok teşekkür ediyorum.Şuan sadece sakızları tüllere sarıp süsleyip dağıtmak aklımdan geçiyor.Sevgilerimle..